Sandsjöbacka 24/8 2008

En tidig morgon blev det för mig, Jocke och Ted.
Bilen begav sig ut mot Särö och området Sandsjöbacka. Sandsjöbacka är för övrtigt känns för sina hårt graderade problem men inget som stoppar oss.
Vädret bjöd på sitt bästa och blocken stängde oss nere.
Jag själv kom idag hem efter att ha presterat hårt och sänt en hårt graderad 3:a.

Men efter dagens session var vi alla nöjda över att få komma iväg från stan lite och njuta av naturen och trevligt sällskap!

Ted njuter av utsikten i Sandsjöbacka

Ted på väg upp på Den skånska areten Blir det för hårt, är trädklättring ett alternativ Ted på väg ner från Den skånska areten Bouldrare på väg till nya block
Jocke jobbar hårt på Armsport Jocke närmar sig toppen på Armsport Ted visar mod på Magnus hörna Ted flexar på Flexx


Sjön i Sandsjöbacka en vacker sensommardag


Utby 23/8 2008

En mulen dag bjöd på fin klättring och halvbra stick. Jocke och jag begav oss till Utbybergen för att bestiga stenblock. Uppvärmingen för min egen del blev att bestiga "Gudrun", då menar jag ingen person.
För Jocke började dagen med att bestiga en nästan omöjlig areten "Anglé Benke".
Sedan började vi bestiga högre höjder. 3 stycken highballs efter varandra med start på "Snejksession", vidare till "Högerrisset" och till sist "Vänsterrisset".
Ted dök sedan upp när vi stod och kände lite på "Instabilo". Vi gick vidare för att köra på "Sprickkrysset". Jocke och jag var rätt slitna så Ted fick flexa med musklerna och visa hur stark han är när han besteg 3 problem inom 5-registret......Utby.
Bra och rolig dag och en bra uppvärmning för Sandsjöbacka.


Ted visar teknik på "Sprickkrysset"  5

Johan bestiger Gudrun Johan koncentrerar sig på Snejksession Johan på highballen Vänsterrisset Jocke letar efter rätt sekvens på Anglé Benke
Jocke bestiger Snejksession Jocke på väg upp för Instabilo Ted visa fina moves på Sprickkrysset Ted med skaplig utsikt bakom sig när han bestiger Klassiker nr.7

Kjugekull 16/8 2008 Gästinlägg

Vädret såg ut att kunna bjuda på motstånd denna helgen då jag och min förnuvarande sambo johan och jag beslutade att åka till den skånska myllan och Kjugekull.
Vi sitter i bilen och talar om vad som skall skickas och inte och då kommer frågan tog vi med oss guiden? johan svarar med att jag fick i alla fall med mig gri grin...haha ja en repbroms är ju atid bra att ha när man skall bouldra.
Detta löstes snabbt och smidigt med att sms en local och sedan ringa han för att säkerhets ställa att en guidning av rang skulle infinna sig. lördagen blev helt sjukt bra Johan började med att skicka sitt projekt Daniels kluriga sva, vi gick sedan och hängde på Clark kent,Dumbo,Nasa"skogens mest missade klassiker",Fubbic,Ehmans sittstart,Anticimex,Mr mantel och direkt versionen"fick se två flashar en av mig i Garmont dojjor och en av Johan" vi rundade av det hela med Två hål i en spricka "den mest fotogenica toppen av alla" klättermässigt var det i värdsklass.
Vi tackar båda våran guid för en rund tur av värdsklass likaså historier om stordåd med stukade fötter och ja gud vet vad.
Söndagen bjöd på regn så efter ca 10 timmars sömn styrde vi bilen mot Gbg slog ihop tält och packade på en kvart måste vara någon form av nytt rekord...;)

//Ted Andersson


Vy från campinplatsen

Johan klättra på Daniels kluriga sva 6a+ Ted visar sin styrka på Clark Kent 6b+ Ted på kinglinen NASA Vår vän Irish gjorde sitt favoritproblem NASA


Detta var vad vi såg i backspegeln när vi lämnade Göteborg

David siktar mot sidpullgreppet på Anticimex 6b Ted hittar fotbetan på Anticimex 6b Kjugekull, mer än bara klättrin Kvällen vid vår camping bjöd på vacker himmel i dess olika slag


Ted visar vilken viking han är och tar sig ett kvällsdopp

Ännu en solnedgång från vår camping Är det landet Mordor vi ser? Irish visar bra beta på Ehmans sittstart 6a
Johan visar teckan på tradklättring på toppen av Två hål i en spricka 5 Johan jobbar och sliter på Dumbo 6c+ Äntligen en ordentlig crimp av Johan på Daniels kluriga sva 6a+

Skadefri

Efter en rätt så misslyckad sommar med klättring har jag dessutom drabbats av en fingerskada som har hållt mig lugn från klängandet i närmare 3 veckor.
Idag tog jag mig en tur med Jocke till "Domen" och tejpade om fingret en del för att se om smärtan var borta. Detta gjordes också som ett litet test inför helgen då Kjugekull får sig ett besök av två "midgits".
Lyckan var gjord då jag äntligen lyckades fullcrimpa, ja över huvudtaget crimpa ordentligt, på 3 veckor.

Kjuge kommer få en revanschsugen Göteborgare på besök efter en total misslyckad sommar och semester!


RSS 2.0